1. Základní informace

  • Oblíbené položky představují odkazy na často používané nahlížecí stránky. Zobrazují se v navigační oblasti ovládací plochy, aby byly uživateli kdykoliv snadno dostupné.
  • Výchozí nastavení oblíbených položek definuje uživatel s nejvyšším oprávněním – uživatel „Administrator“ s databázovým ID 1.
  • Uživatel, který se přihlásí do NET Genia a nemá žádnou oblíbenou položku, automaticky přebírá výchozí nastavení oblíbených položek od uživatele „Administrator“, případně pouze těch položek, ke kterým má oprávnění. Platí to i pro uživatele s administrátorským oprávněním.
  • Výchozí oblíbené položky se doplní při každém přihlášení, při kterém je seznam oblíbených položek uživatele prázdný. Prázdný seznam oblíbených položek si proto uživatel trvale ponechat nemůže; jinak si oblíbené položky může přizpůsobit zcela samostatně.
  • Anonymní uživatel nemá oprávnění k úpravě vlastního seznamu oblíbených položek. Oblíbené položky anonymního uživatele nastavují uživatelé s administrátorským oprávněním v administrátorském režimu.
  • Uživatelé zařazení do skupiny „External Users“ si oblíbené položky přizpůsobují stejně jako běžní uživatelé.

2. Seznam záložek v dialogu nastavení oblíbených položek

  • Obecné – Nastavení obecných vlastností
  • Uložit více uživatelům – Nastavení oblíbených položek více uživatelům; záložka se zobrazuje pouze uživatelům s administrátorským oprávněním

2.1. Záložka „Obecné“

  • Výběr nahlížecích stránek, které budou zobrazeny v seznamu oblíbených položek v navigační oblasti NET Genia a v menu na mobilních zařízeních.
  • Ikona „Nový oddělovač“ vloží mezi oblíbené položky oddělovač – mezeru, která se zobrazí v navigační oblasti i v menu na mobilních zařízeních. Oddělovač se vloží před označenou položku, a není-li žádná označená, na konec seznamu. Na mobilním zařízení se ikona nenabízí.

2.1.1. Přejmenovat

  • Tlačítko „Přejmenovat“ – Přejmenování nahlížecí stránky pouze v seznamu oblíbených položek, aniž by došlo ke změně původního názvu nahlížecí stránky.

2.1.2. Statistika

  • Pomocí tlačítka „Statistika“ se zobrazí detailní report se všemi vybranými nahlížecími stránkami, které jsou zvoleny v oblíbených položkách, včetně možnosti otevření nastavení takové nahlížecí stránky.
  • Tlačítko „Statistika“ je dostupné pouze uživatelům s administrátorským oprávněním.

2.2. Záložka „Uložit více uživatelům“

  • Výběr uživatelských skupin a uživatelů, kterým bude po stisknutí tlačítka „Uložit více uživatelům“ přepsáno nastavení oblíbených položek na nahlížecí stránky vybrané na záložce „Obecné“ tohoto dialogu (u dialogu otevřeného pro jiného uživatele tedy na jeho oblíbené položky).

2.2.1. Možnosti

  • Přepsat oblíbené položky všem zvoleným uživatelům – Vybrané oblíbené položky budou přepsány všem zvoleným uživatelům
  • Přidat oblíbené položky všem zvoleným uživatelům – Vybrané oblíbené položky budou přidány na konec všem zvoleným uživatelům
  • Odebrat oblíbené položky všem zvoleným uživatelům – Vybrané oblíbené položky budou odebrány všem zvoleným uživatelům

2.3. Tlačítka „Uložit“ a „Zavřít“

  • Tlačítko „Uložit“ – Uložení změn v nastavení oblíbených položek.
  • Tlačítko „Zavřít“ – Zavření dialogu s nastavením oblíbených položek bez uložení změn.